Get Adobe Flash player

  Nieuws

  December 2017

   

  Juli 2017

  Wij zijn dringend op zoek naar twee kinderbegeleidsters voor de peutergroep omwille van ziekte en zwangerschap van de vaste begeleidsters. 

  Aanbod 1: start op dinsdag 1 augustus 2017, voltijds, daguren behalve woensdagnamiddag, tot en met 11 augustus 2017 met kans op verlenging

  Aanbod 2: start op woensdag 2 augustus 2017, deeltijds 29,50/38, ene week voormiddag - andere week namiddag werken, tot en met 13 september 2017

  Lonen zijn volgens de barema's. In aanmerking komende diploma's: kinderzorg (7de jaar), opvoeder, kleuteronderwijzer. Nodige attesten: o.a. bewijs van goed gedrag en zeden.

  Indien interesse, stuur je cv zo snel mogelijk door via mail naar kdv.tgroepje@gmail.com.

   

  Mei 2017

  Voor de eerste keer gingen we met de peuters op uitstap, namelijk naar de kinderboerderij Juffertje in 't Groen in Tessenderlo. De kinderen bewonderen en streelden de dieren, speelden in de zandbak, speelden met de fietsen, ... kortom ze hadden veel plezier. Dankzij de begeleiders, enkele grootouders en ouders die ons geholpen hebben, is dit een succesvolle uitstap geworden. Dank je wel daarvoor in naam van alle peuters!

   

  September 2016

  Heuglijk nieuws! Twee van onze begeleidsters zijn zwanger en zullen in april 2017 bevallen van elk hun tweede spruit!

  Klaartje moet omwille van het risico op infecties/kinderziektes onmiddelijk stoppen met werken van de arbeidsgeneesheer. Zij mag dus tot na haar bevallingsverlof (najaar 2017) niet meer aan de slag. We zullen haar missen! Natascha Huysegems vervangt haar in de peutergroep. Natascha werkt ofwel in de ochtend/voormiddag ofwel in de namiddag/avond. Zij wisselt dus week om week af met Sophie. Annick werkt nu doorheen de dag en is er dus in de voor- en namiddag. Je kan als ouders steeds terecht bij alledrie voor eventuele vragen.

  Renke mag nog deeltijds blijven werken van de arbeidsgeneesheer omdat zij vanaf nu niet meer in rechtstreeks contact komt met de kinderen en dus ook weinig risico loopt om een kinderziekte op te lopen. Zij zal dus enkel nog administratief en keukenwerk doen de volgende maanden. Voor de ondersteuning in de leefgroepen (29,5/38) zijn we op zoek naar iemand om haar te vervangen. Indien iemand interesse heeft, mag je altijd een solliciatiebrief en cv sturen vóór 20 september 2016. Eventueel word je dan in die week uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bedoeling is dat er iemand eind september aan de slag kan om haar te vervangen in de groepen en deels in de keuken.

   

  December 2015

  Na een leuke Sinterklaasperiode kijken we vooral dankbaar terug aan het bezoekje van de Sint en zijn pieten op 3 december. Hij bracht voor klein en groot een cadeautje mee. Nu kijken we alvast vooruit naar Kerstmis. Het is dan ook erg gezellig met alle lichtjes, kerstbomen en decoratie in het kinderdagverblijf.

  Na de geslaagde versie van augustus en september is er ook weer in december een nieuwe nieuwsbrief. Ouders die graag de nieuwsbrief van december op papier ontvangen, kunnen deze altijd meenemen in de inkomhal van de crèche.

  Alvast fijne feestdagen gewenst aan iedereen!

   

  Augustus 2015

    

      Onze eerste 'echte' nieuwsbrief voor de ouders is een feit!

      Hierin staat allerlei info voor de ouders over de opening van de nieuwe groep, opvolging van het verslag

      van de Zorginspectie, voorstelling van de nieuwe teamleden, ...

   

   

  Mei 2015

  Door de grote toename van het aantal kindjes zijn we op zoek naar twee deeltijdse (32/38 uren) personen om ons team te vervoegen vanaf september 2015. Indien je interesse hebt, mag je een solliciatiebrief en curriculum vitae sturen via post of mail. Uit de verschillende sollicitatiebrieven zal een eerste selectie gemaakt worden en deze mensen zullen de kans krijgen om op persoonlijk gesprek te komen eind juni. Zij worden hiervan half juni op de hoogte gebracht via mail.

   

  Maart 2015

  Door de toepassing van inkomensgerelateerde prijzen zijn er heel wat extra kindjes ingestapt op 1 maart. De inschrijvingen voor een opvangplaatsje in de loop van 2015 lopen erg snel. Tegen het einde van het jaar zullen we dan ook volledig vol zitten. We zijn dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen dat ouders ons schenken.

  Veel kindjes zorgen er ook voor dat er meer begeleiders aan de slag kunnen. Na Siegrid Renders die begin februari de babygroep kwam vervoegen, gaat Renke Claessens op 16 maart aan de slag in de peutergroep. Half mei zal ook de laatste leefgroep openen zodat ook hier baby's en kruipers terecht kunnen voor opvang.

   

  Februari 2015

  Vorige week kregen we het goede nieuws van Kind en Gezin, samen met de provincie, dat onze crèche vanaf 1 maart 2015 mag werken met inkomensgerelateerde prijzen. Dat wil zeggen dat elke ouder volgens het eigen inkomen zal betalen. Momenteel werken we volop om alles informatie op een rijtje te zetten voor onze ouders. Ook de website zal in de loop van de volgende week aangepast worden.

   

  Januari 2015

  In het nieuwe jaar, onze beste wensen voor iedereen. Een jaar vol verandering voor ons kinderdagverblijf. We hebben dan ook de deuren geopend op vrijdag 2 januari 2015. De eerste kindjes kwamen toen alles verkennen. Op zaterdag 3 januari 2015 was het dan de beurt aan alle geïnteresseerden. Iedereen was immers welkom op onze opendeurdag. Meer dan driehonderd mensen zijn een kijkje komen nemen om ons een goede start te wensen. Een heel fijne ervaring.

  Kinderdagverblijf Baby groep

  Ondertussen hebben we de eerste week opvang achter de rug. Een fijne ervaring. Natuurlijk hier en daar nog een beetje zoeken om een vaste structuur op te bouwen. Maar het meeste aandacht ging natuurlijk aan het leren kennen van al die kindjes. Bedankt aan al die ouders die ons hun vertrouwen schenken om voor hun kindje te zorgen.

  December 2014

  Stilaan wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de leefruimtes in de nieuwebouw. Indien u graag alles komt bewonderen, bent u van harte welkom op zaterdag 3 januari 2015 van 10.00 tot 16.00 uur op ons kinderdagverblijf!

  Oktober 2014

  Vandaag, 27 oktober 2014 is de kinderopvang geopend op de voorlopige locatie. We stonden met drie begeleidsters klaar om de eerste kinderen te ontvangen. Voorlopige locatie creche Tessenderlo DiestDe eerste dag stond helemaal in teken van het verkennen van de ruimte en het speelgoed. Zoveel te zien, zoveel te voelen, en te proeven! Het was een geslaagde eerste dag. We kijken al weer uit naar morgen!

   

  Ondertussen gaan de werken aan de nieuwbouw door. Na het gieten van de chape en het pleisterwerk zijn we klaar om de vloer te betegelen deze week. Alle ruimtes krijgen nu echt gestalte. Ook de tuin wordt stilaan afgewerkt. De hagen en omheining staan en hopelijk schiet het gezaaide gras nog de hoogte in.

  Een heleboel kindjes (en ouders) kijken net zoals wij uit naar de opening in het nieuwe gebouw. Er zijn dan ook al veertig ouderparen die ons hun vertrouwen geschonken hebben en hun kindje hebben ingeschreven om te starten in onze opvang vanaf vrijdag 2 januari 2015.

  En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, het indienen van een nieuw dossier voor inkomensgerelateerde prijzen. De provincie Limburg heeft twee weken geleden in samenwerking met Kind en Gezin een nieuw budget vrij gemaakt om negentig nieuwe plaatsen IKG (inkomensgerelateerde plaatsen) te voorzien in Limburg. Ook onze gemeente was opnieuw bij de geselecteerde gemeentes. Wij hebben de afgelopen twee weken hard gewerkt aan een goed dossier om in te dienen voor 40 plaatsen. Omstreeks 16 januari 2015 zullen we weten of we bij de gelukkigen zijn, want er zijn immers heel wat kandidaten voor deze 90 plaatsen binnen de tien geselecteerde gemeentes. Dus duimen maar!

   

  September 2014

  De laatste rechte lijn naar de opening op de voorlopige locatie is gestart. Momenteel zijn we volop bezig met het aankopen van speelgoed en allerlei ander materiaal. De thema's zijn uitgewerkt en de activiteiten liggen klaar. Het hele team kijkt er naar uit om de eerste kindjes te ontvangen vanaf 27 oktober.

  Ondertussen lopen de werken aan de nieuwbouw gewoon verder. De binnenafwerking is volop aan de gang, terwijl de buitenaannemer buiten alles aanpakt. Eind november zal de nieuwbouw volledig klaar zijn. Dan hebben we nog de hele maand december om alles in te richten zodat we vanaf 2 januari de kindjes hier kunnen ontvangen. Het zal een fijne start van het nieuwe jaar worden.

   

  Juli 2014

  Kind en Gezin heeft een vergunning verleend aan ons kinderdagverblijf. Daarmee is de laatste hindernis genomen om op 27 oktober van start te kunnen gaan.

  Door de vele vertragingen in de bouwaanvraag omwille van de klacht kunnen we jammer genoeg de opening niet in de nieuwbouw laten plaatsvinden. Wel op een andere locatie die ook helemaal ingericht is voor de kinderen en voldoet aan de voorwaarden van Kind en Gezin. De ouders die reeds een kindje hebben ingeschreven voor oktober/november/december zijn hiervan ook op de hoogte gebracht. Vanaf 2 januari 2015 starten we in de nieuwbouw.

   

  Juni 2014

  We beginnen met het minder goede nieuws, dan kunnen we positief eindigen in deze update.

  Op 30 juni heeft de provincie Limburg samen met Kind en Gezin bekend gemaakt welke opvanginitiatieven subsidies krijgen vanaf januari om te werken volgens het inkomen van ouders. In dat geval betaalt elk gezin volgens het eigen inkomen en niet meer een vaste maandprijs. Jammer genoeg waren wij niet bij de uitverkorenen. We hebben de feedback gekregen dat ons dossier helemaal in orde was en dat we aan alle voorwaarden voldeden, echter waren er meer kandidaten dan subsidies. Gelukkig is er dit najaar opnieuw een uitbreidingsronde van 90 plaatsen vanuit de provincie. Dan dienen we zeker een nieuw dossier in. Dus blijven we hopen. Bovendien kunnen er ook nog uitbreidingsrondes komen vanuit Kind en Gezin, dus vanuit de overheid. Wanneer dit zal zijn, is voorlopig nog onbekend en is volledig afhankelijk van extra geld dat de Vlaamse overheid ter beschikking stelt. Dit verhaal wordt dus zeker vervolgd en in afwachting blijven de vaste maandprijzen behouden.

  Maar er is ook goed nieuws. Op 30 juni zijn de werken van de nieuwbouw eindelijk van start kunnen gaan. Na de bouwvergunning ons toegewezen door de gemeente (februari) en later nog eens door de provincie (mei), werd er nu na het uithangen van de affiche geen nieuwe klacht ingediend bij de rechtbank.

  De graafwerken van het keldergedeelte zijn dus van start gegaan. Voor het bouwverlof zal de kelder volledig klaar zijn. In augustus wordt dan gestart met de opbouw van de muren op het gelijkvloers en de verdieping. Dit zal een dikke maand in beslag nemen. Half september staat dus het gehele gebouw en kan er binnen aan de afwerking (deuren, vloerverwarming, belichting, …) begonnen worden.

  Bouwwerken Kinderdagverblijf EngsbergenKinderopvang kraanBouwen kinderdagverblijf

   

  Mei 2014

  We hebben een uitgebreid dossier ingediend bij Kind en Gezin en de provincie Limburg voor de aanvraag van inkomensgerelateerde plaatsen binnen ons kinderdagverblijf. Immers zijn we afhankelijk van het toekennen van de middelen van de overheid aan de verschillende opvanginitiatieven door Kind en Gezin. Eind juni 2014 weten we ten laatste of we bij de gelukkigen zijn dit jaar. Laat ons in naam van alle ouders die betaalbare opvang zoeken, het beste hopen.

   

  April 2014

  De hoorzitting in verband met de bouwvergunning bij de provincie heeft plaatsgevonden op 29 april 2014. Nu is het wachten op een antwoord van de provincie Limburg. Wij denken positief en verwachten dan ook eind mei een positieve brief in onze brievenbus.

   

  Maart 2014

  Jammer genoeg is er een buurtbewoner die bezwaar heeft aangetekend tegen de bouw van het kinderdagverblijf. De hele goedkeuring moet nu overgedaan worden bij de provincie. Dat maakt dat de bouwwerken nog niet kunnen starten zoals voorzien.

  Het goede nieuws is dat de weg volledig klaar is en dat zorgt nu voor een goede verbinding naar het kinderdagverblijf alsook naar de scouts.

   

  Februari 2014

  De bouwvergunning werd goedgekeurd door de gemeente op 6 februari 2014. Nu kunnen de werken echt beginnen zodat we voor al de kinderen en ouders die op ons rekenen een fijn crèche kunnen bouwen.

  Boven de crèche zijn twee luxe-appartementen voorzien. Het kleinste (120 m² + 42 m² terras) van de twee appartementen is nog te koop. Indien u interesse hebt om dit appartement te kopen, mag u altijd contact opnemen met Ann Jannes (0479/712140).

                                                                                                        Plan kinderopvang Engsbergen

  Januari 2014

  De weg naar het kinderdagverblijf wordt verbeterd zodat de ouders die naar de scouts of crèche gaan zich niet door de modder moeten begeven. In eerste instantie worden nu de nutsvoorzieningen ondergronds aangelegd. Daarna is de vernieuwing van de asfaltlaag aan de beurt.

   

  December 2013

  De inschrijvingen voor de opvang zijn gestart. De eerste baby's en peuters die zullen komen zijn bekend. Alhoewel, sommigen moeten nog geboren worden.

   

                                                                                 babyfoto kinderopvang