Get Adobe Flash player

  Groepsindeling

   

  Er zijn drie afzonderlijke leefruimtes, elk met hun eigen slaapkamertjes en sanitaire ruimte om de eenenvijftig  kinderen van het kinderdagverblijf op te vangen. Elke leefruimte is opgedeeld in verschillende hoeken waar telkens bepaalde activiteiten centraal staan die regelmatig aangepast worden. Bijvoorbeeld: kruiphoek, verkleden, winkeltje spelen, puzzelen, ontdekhoek, aan de slag met klei, speelbox, timmeren en knutselen, speeltuig, …

  In de eerste leefgroep (geel) kiezen wij er voor om de baby’s op te vangen. Zo is er in deze groep de nodige rust voor deze allerkleinsten om hun dag door te brengen en te wennen aan de andere baby’s en hun begeleiders.

  In de twee groep (blauw) vangen we de kruipers, ouder dan een jaar op. Zij kunnen rustig de wereld verkennen zonder dat de oudere kinderen hen kunnen storen. Dit zorgt voor uw kind voor voldoende vertrouwdheid in de eigen leefruimte en met de eigen begeleiders.

  De peuters hebben nood aan andere uitdagingen dan de baby’s/kruipers en hebben daarom ook hun eigen leefruimte (groen). De oudste peuters verkennen natuurlijk ook dagelijks de wereld buiten de leefgroep. Zij spelen buiten, gaan aan de slag in de groentetuin, zij verzorgen de diertjes, brengen een bezoek aan de speeltuin, …

  Elk kind zal dus twee keer de overstap maken naar een andere leefgroep. Bepalen wanneer je kind klaar is om de overstap te maken, gebeurt in overleg tussen de ouders en de begeleiders en is afhankelijk van de eigen ontwikkeling van het kind en de beschikbare plaatsen in de volgende leefgroep.

  Kortom, samen leven met elk de eigen ruimte en tijd om te ontwikkelen, is onze visie.

  Poppenspel baby's