Get Adobe Flash player

  Gebouw

  Ondertussen is het bouwproces helemaal afgelopen. Alles is afgewerkt en elk speelgoedje heeft zijn plekje gekregen. We zijn dan ook best trots op het eindresultaat.

  Kinderdagverblijf het groepje Logoinkom groepsopvang het groepjeCreche baby ruimte geelGroepsopvang baby geelomkleedruimte baby Kinderdagverblijf ruimte peutersgroepsopvang ruimte peutersomkleedruimte kinderopvangToiletjes peutersSlaapkamer Baby

   

  Hieronder lees je het hele bouwproces dat leidde tot dit eindresultaat.

  De bouwaanvraag door de gemeente werd goedgekeurd op 6 februari 2014. Echter door een bezwaarschrift na de goedkeuring door de gemeente moest er ook gewacht worden op de goedkeuring van de provincie.   Vandaar dat de bouwwerken nog niet in maart gestart zijn zoals voorzien, maar pas op 30 juni 2014. Vermits we via fabrieksbouw werken, zullen de werken vlot uitgevoerd kunnen worden. Hieronder kan je alvast de plannen bekijken van hoe het gebouw er gaat uitzien. Daaronder kan je de verschillende stappen volgen van hoever het bouwproces nu staat.

  bouwplan kinderdagverblijf

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De graafwerken van het keldergedeelte zijn van start gegaan op 30 juni. Voor het bouwverlof zal de kelder volledig klaar zijn. Half augustus wordt dan gestart met de opbouw van de muren op het gelijkvloers en de verdieping. Dit zal een dikke maand in beslag nemen. Half september staat dus het gehele gebouw en kan er binnen aan de afwerking (deuren, vloerverwarming, ventilatie, beveiligingsysteem, belichting, …) begonnen worden. Vanaf 2 januari 2015 kunnen we onze intrek in het nieuwe gebouw nemen. In afwachting hiervan openen we de crèche op 27 oktober 2014 op een andere locatie.

   

  Week van 30 juni

   

   

  Week van 7 juli 2014

    

  Ondertussen is na twee weken, ondanks het slechte weer het onderkelderde gedeelte helemaal klaar.

  Vanaf 4 augustus, na een welverdiende vakantie gaan de mannen van Danillith er weer tegen aan!

  Week van 4 augustus 2014

   

  Deze week werd er gewerkt aan het niet onderkelderde deel. Alle afvoeren en leidingen werden reeds aangebracht. Ook het ingraven van de regenput werd voorzien.

  Om dan de week te eindigen met het gieten van de vloerplaat.

   

  Week van 11 augustus 2014

   

      

  Vanaf maandag zijn ze begonnen met het plaatsen van de muren. Compleet met ramen, isolatie, voegwerk en leidingen in de muren voorzien. Een knap staaltje techniek en dat op één dag tijd!

     

  Op dinsdag werd de voorgevel en een heel aantal binnenmuren geplaatst. Stilaan krijgt elke leefruimte zijn vorm.

   

  Week van 18 augustus 2014

   

  Deze week werden de buitenmuren van de eerste verdieping geplaatst. Daarnaast was een andere ploeg binnen aan de slag met het trekken van de bedrading voor de elektriciteit op het gelijkvloers.

   

  Week van 1 september 2014

       

  Deze week werd de bouw volledig afgewerkt. Alle metselwerk is gedaan, beton op het dak werd gegegoten, ... De meiboom staat dan ook op het hoogste punt.

  Zelfs de tuinwerken voor de parkeerplaatsen zijn al van start gegegaan!

  Week van 8 september 2014

     

  Ondertussen gaat de aanleg van de parkeerplaatsen voor het personeel verder. De dakwerker werkte het dak af met de nodige isolatie en roofing. Binnen werkte Madelec aan de sanitaire en elektrische leidingen, terwijl een ander team zorgt voor de buizen van het ventilatiesysteem.  Kortom, een drukte van jewelste.

  Week van 22 septebember 2014

  Binnen werden de buizen voor het ventilatiesysteem gelegd, alsook de elektrische bekabeling en de voorzieningen voor de water aan- en afvoer.

   

  Week van 29 september 2014

  Deze week werden de stellingen verwijderd na het afwerken van het laatste voegwerk. De dakprofielen werden geplaatst en de terrassen boven werden afgewerkt.

  Ondertussen wordt binnen alles opgeruimd om de PUR volgende week te spuiten.

  Ondertussen zijn we ook volop bezig met de inrichting op de voorlopige locatie (Tessenderloseweg 71) voor de start op 27 oktober 2014. Het zal mooi worden!

   

  Week van 6 oktober 2014

    

  Binnen werd zoals voorzien de PUR gespoten zodat alle leidingen bedekt werden en er voldoende isolatie voorzien werd. Zelfs de vloerverwarming werd overal gelegd en afgewerkt.

  Buiten krijgt ook het huisje van de kippen en konijntjes stilaan vorm.

  Week van 13 oktober 2014

  Aanleggen van het terras in de creche Engsbergen

  Buiten werd deze week het eerste deel van het terras voorzien. Zo kunnen de kindjes hun hartje al fietsend ophalen bij het buiten spelen.

  Binnen werd de chape gegoten. Een foto volgt als we er over mogen lopen!

   

  Week van 27 oktober 2014

   

  De chape is ondertussen helemaal gedroogd. De werkmannen van het pleisterwerk hebben alles al goed ingelopen, want ook zij zijn klaar met hun werk. Alles is beneden bepleisterd. Morgen starten ze al met het leggen van de vloer.

  Week van 20 november 2014

  Met alle drukte van de afgelopen weken, zijn er nog weinig foto's verschenen. Nochtans is er een berg werk verzet. Alles is gevloerd, de binnendeuren zijn geplaatst, de tuin is volledig aangeplant, de brandbeveiliging is geïnstalleerd, de lift is geplaatst, ... Er is zelfs al elektriciteit en gas aangesloten. Volgende week worden de verschillende keukenblokken en sanitaire meubels geplaatst. Kortom, de laatste rechte lijn naar de afwerking.

   

  Week van 8 december 2014

  Wederom een hele stap verder in de afwerking. De leefruimtes zijn ondertussen helemaal afgewerkt. Stilaan krijgt alles vorm. Volgende week zullen dan ook alle meubels en materialen geleverd worden. Dan kan het echte inrichten beginnen. Meer foto's volgen er dan ook niet meer. We houden het spannend. Je kan alles zelf komen bekijken op onze opendeurdag op zaterdag 3 januari. Houd zeker de website in de gaten voor onze uitnodiging!